2398 5826

Online psykoterapi og parterapi uanset hvor du befinder dig...

Online psykoterapi og parterapi kan foregå over skype eller facetime.

Få mere information om individuel psykoterapi og parterapi online her…

Få mere information her

Online psykoterapi og parterapi uanset hvor du befinder dig...

Online psykoterapi og parterapi kan foregå over skype eller facetime.

Få mere information om individuel psykoterapi og parterapi online her…

Få mere information her

Parterapeut København


– Skal parterapeuten gøre dig og din partner tætte igen

Er det for længe siden I har haft en fortrolig samtale, er I holdt op med at dele tanker og følelser, er det gået ud over jeres intimitet, jeres lyst til at bruge tid med hinanden?

Så er det et sundhedstegn, at du mærker efter. Selv i de bedste forhold sker der nogle gange det, at hverdagen tager over, og parforholdet får vanskelige vilkår. To jobs + børn, fritidsinteresser, venner og måske et hus der skal passes gør, at det kan være nemt at glemme hinanden. Og pludselig er I kommet så langt fra hinanden, at det kan være svært at være intime og mærke hinanden igen.

Når intimiteten først mangler, bliver det også sværere at bære over med hinanden efter en uenighed. Derfor kan det være, at I skændes mere, end I gjorde tidligere, og at I ikke bliver forsonet igen bagefter, eller at du måske har ubehagelig mistanke om, at din mand er dig utro.

Det betyder på ingen måde, at jeres kærlighed er død. Men nogle gange ligger parforholdet i dvale og har brug for ekstra opmærksomhed i en periode, så I igen kan mærke hinanden. Her kan ganske få besøg hos en parterapeut gøre den store forskel.
Da jeg blev parterapeut i 2006, havde jeg selv et problematisk forhold med en skilsmisse bag mig. I dag kan jeg se, hvad min egen rolle var i det forhold, og hvorfor jeg blev ved med at gentage de samme mønstre. Mønstre, som jeg også tit møder som parterapeut:

  • Parterne giver sig ikke tid til at lytte til, hvad den anden siger
  • De tør ikke være helt ærlige – ofte af frygt for ikke at blive forstået eller ligefrem at blive afvist
  • Det opfattes ikke legalt at sige fra. Derfor gør begge tit, hvad de tror, den anden forventer

Uanset hvordan problemerne i jeres parforhold kommer til udtryk, og hvorfor de er opstået, kan I komme tættere på hinanden igen, alene ved at lære at snakke sammen på en ny måde. Blandt andet ved at blive på egen banehalvdel og sige ”jeg” i stedet for ”du”. Som parterapeut har jeg en række andre værktøjer til bedre kommunikation i parforholdet til jer. Redskaber, som er nemme at bruge, også selv om jeres relation måske er lidt slidt i øjeblikket. Derfor kan I ændre væsentligt på jeres kontakt allerede efter jeres første parterapisession hos mig, så I hurtigt mærker, at I nu er på rette vej. I takt med at I lære at tale anderledes med hinanden, bliver det også lettere for jer at tale om det svære, det der har fjernet jer fra hinanden, forud for at I begynder at gå i parterapi.

Fordi parforholdsproblemer ofte handler om kommunikation – og ikke nødvendigvis dybe oplevelser fra før I mødte hinanden – er mine parforholdsforløb ofte korte.

 T8A5603 Stor Web
 T8A5695 Lille Web

Sådan foregår parterapi

Hvis I beslutter jer for at begynde i parterapi hos mig, begynder vi typisk med en individuel session til jer hver, hvor I forbereder jer på at sige det svære så omsorgsfuldt som overhovedet muligt, så I understøtter den kommende parterapi på en fin måde.

Den første parterapisession lægger jeg ofte tæt på de individuelle sessioner.

Nogle par kommer i parterapi 1-2 gange andre vælger at komme til 3-5 gange i starten med korte intervaller senere går der længere tid i mellem.

En session i parterapi varer min 1,5 time og max 2 timer, det er jeres valg.

Mange par kommer igen flere år efter, hvis der opstår en ny situation der er svær at takle, så er tilliden og fortroligheden opbygget og en enkelt session kan gøre underværker, når vi i fællesskab får skilt tingene ad, kommer parret hurtigt videre i deres liv.

Ikke to parterapisessioner er ens men fælles er at hver session afsluttes så i oplever I er kommet videre, jeg efterlader jer ikke i en uafsluttet situation.

Resultatet af parterapien hos mig er, at I begge har fået øje på jeres egne uhensigtsmæsige input i parforholdet og nu kan gå hjem i dagligdagen og være opmærksomme på, hvordan det udspiller sig og derved stille og roligt ændre adfærd til stor lettelse for samspillet i jeres parforhold.

I stedet for at gentage de samme skænderier eller sammenstød, vil I hen af vejen lære at kunne italesætte det svære og på den måde nærme jer hinanden, uden at nærheden og intimiteten forsvinder imellem jer.

Ofte tror mine klienter, at deres samlivsproblemer er markant anderledes end andres, og nogle gange skammer de sig over, hvordan noget i parforholdet foregår. Måske er det en trøst, at jeg oplever, at de allerfleste parforholdsproblemer følger de samme mønstre. Så højst sandsynligt er I slet ikke så anderledes, som I selv tror. I har formentligt bare været igennem en periode, der har drænet jer for energi. Og når parforholdet er drænet for energi og kontakt, kan det komme til udtryk i

  • jalousi
  • utroskab
  • ensomhed i parforholdet og et lavt selvværd til følge
  • tanker om, hvorvidt en skilsmisse vil være den bedste løsning


Lad mig være helt ærlig: Nogle gange er en skilsmisse den bedste løsning. Men det er min erfaring, at så længe I begge gerne vil hinanden og gerne vil give hinanden og jeres fælles samliv en oprigtig chance, så har I rigtig gode muligheder for også at blive sammen. Især hvis I søger hjælp til parforholdet i tide. I de få tilfælde hvor parforholdet ikke står til at redde, skyldes det ofte, at parterne har slidt unødigt længe på hinanden, mens de forgæves prøvede at løse problemerne i parforholdet selv. De kunne sikkert have løst krisen og reddet parforholdet, hvis de havde søgt hjælp i tide. Et parforhold eller ægteskab i krise er ikke enden på jeres liv sammen. Det er enden på den måde, I lever sammen nu og et wake-up-call. Derfor kan I sagtens komme ud på den anden side med et styrket og mere levende parforhold og være gladere for hinanden, end da I mødte hinanden og var allermest nyforelskede.

Vil du også give dit parforhold en ny chance eller forebygge, mens problemerne endnu er små og til at overskue, er du meget velkommen til at ringe til mig på 23 98 58 26 og høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer. Jeg giver gerne en gratis samtale på telefonen, så du/I får fornemmelse af om det er mig, I ønsker skal være den der hjælpe jer.

Finder I ud af, at I gerne vil gå i parterapi hos mig, kan vi som regel finde en ledig tid i løbet af den første uge, hvis I er lidt fleksible. Jeg har bevidst mange tider, der ligger udenfor almindelig arbejdstid, så I ikke behøver at tage fri fra arbejde for at komme hos mig.

Alle samtaler foregår i mine lokaler i det indre København i gåafstand fra Nørreport Station.

Bliv kontaktet om psykoterapi

Pris for parterapi

Parterapi koster kr. 1.050,- i timen.

Har du spørgsmål, så ring endelig til mig på 23 98 58 26, eller send en mail

Skal jeg ringe til dig?

Vil du vide mere?

Hvis du har lyst til at vide mere om en behandling hos mig, så er du hjertelig velkommen til at sende en mail eller ringe til mig.

Kontakt

KBH Psykoterapi v/psykoterapeut Hanne Christensen

Adresse:
Amagertorv 14b, 4. sal
1160 København

+45 2398 5826
hanne@kbhpsykoterapi.dk

Find vej

København psykoterapi

København psykoterapi

×

Ring til mig

Skriv til mig

Kontakt os

Har du spørgsmål eller bare ønsker at komme i kontakt med mig - så kontakt mig her eller på tel: 2398 5826


Find vej