2398 5826

Online psykoterapi uanset hvor du befinder dig i verden…

Online terapi er stadig en mulighed og kan være over skype, facetime eller som telefonkonsultation.

Få mere information om online terapi her…

Få mere information her

Online psykoterapi uanset hvor du befinder dig i verden…

Online terapi er stadig en mulighed og kan være over skype, facetime eller som telefonkonsultation.

Få mere information om online terapi her…

Få mere information her

Når tab af værdighed udløser depression og angst …

Når du bliver ramt på din værdighed og bliver ramt af skamfølelse, bliver dine handlinger meningsløse fordi gamle uhensigtsmæssige forsvarsmekanismer træder i kraft igen…

Nogle bruger projektioner, splitning og manipulation som forsvar mod at mærke angst og andre smertefulde følelser

Kan vise sig i at

Alt er andres skyld. Skyldfølelsen er for smertefuld at forholde sig til.

Når ansvaret for egne handlinger lægges over på andre slipper man for at føle sig forkert og utilstrækkelig og sige undskyld.

Når man tager æren for andres succes, skaber man (falsk) værdighed.

Ikke særligt smukt, men for nogle er dette blevet et ubevidst effektivt selvforsvar, ikke for at skade nogen men for at kunne bevare følelsen af, at have værdi som medmenneske.

Hvad er projektioner og hvordan udspilles de…

Når min opfattelse af mig selv, bliver set og italesat som fejl hos dig.

Så jeg er fri for at forholde mig til, at jeg føler mig anderledes og mærkelig.

Sådan er der nogen, der får det bedre. Og kan holde ud at være sammen med sig selv.

Uanset hvordan andre definerer dig, er det deres egen opfattelse af sig selv de italesætter, det fortæller mere om dem end om dig…

Du bliver blot deres spejl af det der foregår i deres tanker, fornemmelser og følelser, det de vil undgå at forholde sig til.

Hvis du identificerer dig med deres kritik og bebrejdelser får det dem til at føle sig ok, prisen for dig er du udsletter dig selv…

Siger du dem imod – er uenig – opstår dramaet, magtkampen og kaos.

Børn født i hjem med denne dynamik ender ofte med at føle sig uønskede, utilstrækkelig og forkerte.

Omsorgssvigtede i deres følelser. Uelskelige og uværdige.

De kommer ofte ubevidst til at kæmpe for følelsen af værdighed.

Splitning…

Når du kæmper for f.eks. din værdighed, kan det give sig udslag i, at du ikke tåler uenighed (og tager alt personligt) og vil gøre hvad som helst for at skabe enighed. For at se dig selv som perfekt, det gode menneske.

Nogle tåler ikke blot at være menneskelige med fejl og mangler. De magter ikke følelsen af at være utilstrækkelige og forkerte.

Konsekvensen kan være, at det bliver dem magtpåliggende at udelukke dig fra familielivet og andre dyrebare fællesskaber, når du ikke er enig med dem, følger dem, støtter dem i deres opfattelse, deres tro, deres politiske overbevisning, deres måde at anskue tilværelsen på.

Mennesker kan kun agere magtfuldt, fordi andre lader sig bruge i deres magtspil eller ser igennem fingrene med virkeligheden.

Måske fordi de tror der kan være en gevinst.

At indgå i en alliance, tage part i en magtkamp kan have de frygteligste konsekvenser, dem der ønsker magtkampen er ofte utilregnelige i deres adfærd.

Manipulation er at lade sig kontrollere af en magtfuld person…

Når du møder en der opfører sig som offer, er uskyldig eller ikke bruger ordet undskyld, så vær på vagt.

Når du møder en der ofte har gang i en konflikt, en hvor der ofte er et drama og kaos omkring, så tag afstand.

Du kan ikke ændre på andre end dig selv.

Når du møder en der lefler og fedter, så husk personen også har den helt modsatte (krigeriske) side, måske ikke lige nu overfor dig, men hvis du ikke lader dig kontrollere, dominere, udsletter dig selv, så kan det have katastrofale konsekvenser for dig.

Faren for at indgå i sådanne forhold er rigtig stor for dig som voksen, hvis du har måtte udslette dig selv i barndommen for at være til, så er du et nemt offer og du bliver netop ofte udvalgt som allieret, fordi du er vant til at tilsidesætte dig selv.

Når du møder et menneske, der siger du er hans eller hendes soulmate, så tænk dig meget grundigt om. Det er vidunderligt at blive elsket, men prisen for at være soulmate kan være ganske voldsom, det er sig selv personen bliver så glad for, den han/hun bliver sammen med dig, måske fordi du er alt for god til at udslette dig selv og sætte den anden i første række. Sætte ham hende/ham op på en piedestal, hvorfra han kan sole sig uden at skulle forholde sig til sin egen utilstrækkelighed.

Denne person slipper du ikke fra, han/hun vil gøre hvad som helst for at holde på dig, kan hun ikke det, kan dit liv blive virkeligt svært og modbydeligt af spidsfindig chikane.

Fordi de ikke tåler at blive forladt, ikke tåler at tvivle på deres værdighed.

Hvis det er en mor eller far du afviser/trækker dig fra, kan den spidsfindige chikane bestå i, at du på et tidspunkt opdager du er udelukket fra alt familieliv eller andre dyrebare relationer, er gjort arveløs, eller har miste den gode kontakt til dine børn, måske fordi de syntes det er synd for den der agerer offer.

Offeret tåler som sagt ikke afvisning, tåler ikke at der bliver sat spørgsmålstegn ved deres adfærd, tåler ikke uenighed, har ingen selvindsigt og får det næppe, da de ser sig selv som perfekte for at bevare værdigheden, de har intet ansvar, det er altid de andres skyld.

Det er kun de allernærmeste, der møder den mest ubehagelige side af personen, alle andre møder hjælpsomhed og imødekommenhed af uhørte dimensioner. Derfor kan det skabe splid og afstand, når der opleves to så forskellige sider af samme person.

Er du en af dem der har modet til at være i virkeligheden og stå ved dig selv overfor en ustabil person, og har måtte betale en stor pris ved at trække dig, er jeg helt sikkert en af de rette som psykoterapeut til at hjælpe dig videre, jeg har gået vejen og ved derfor hvordan du kan kæmpe med at komme til rette med livet igen efter mødet med et ustabilt menneske.

Kærlig hilsen
Hanne Christensen
Psykoterapeut i København

Vil du vide mere?

Hvis du har lyst til at vide mere om en behandling hos mig, så er du hjertelig velkommen til at sende en mail eller ringe til mig.

Kontakt

KBH Psykoterapi v/psykoterapeut Hanne Christensen

Adresse:
Amagertorv 14
1160 København

+45 2398 5826
hanne@kbhpsykoterapi.dk

Find vej

København psykoterapi

København psykoterapi

×

Ring til mig

Skriv til mig

Kontakt os

Har du spørgsmål eller bare ønsker at komme i kontakt med mig - så kontakt mig her eller på tel: 2398 5826


Find vej