2398 5826

Online psykoterapi uanset hvor du befinder dig i verden…

Online terapi er stadig en mulighed og kan være over skype, facetime eller som telefonkonsultation.

Få mere information om online terapi her…

Få mere information her

Online psykoterapi uanset hvor du befinder dig i verden…

Online terapi er stadig en mulighed og kan være over skype, facetime eller som telefonkonsultation.

Få mere information om online terapi her…

Få mere information her

Ensomhed opstået af barndommens følelsesmæssige mistrivsel

Ensomhed kan være et fristed, når andres grænseløse krav og bebrejdelser skaber en ubærlig følelse af utilstrækkelighed…

Ensomhed og tilbagetrækning fra kontakt kan opleves som et fristed, når følelsesmæssig mistrivsel har været barndommens vilkår, når du aldrig har følt dig god nok.
Ensomheden og tilbagetrækningen fra kontakt kan også opleves som et fængsel du ikke kan bryde ud af.

Respekt og tillid

Når du ikke er blevet mødt med respekt og tillid men med krav og bebrejdelser i de tidlige år, kan det blive svært at finde og vedligeholde stabile og trygge relationer senere i livet.

Selvstændighed og værdighed

Når du ikke er blevet mødt med nærhed og blevet understøttet i at opbygge din selvstændighed og værdighed, kan du ende som en voksen med dominerende følelser af tomhed og hjælpeløshed.

Ensomhed

Du føler dig alene og ofte ensom, selv når du er omgivet af mennesker du holder af og som viser de holder af dig, det er som om du ikke ser den kærlighed som omgiver dig.

Som om du ikke rigtigt er deltager eller hører til nogen steder.

Du føler dig stadig udsat, fordi der ikke var trygge, kompetente modne voksne omkring dig tidligt i livet til at beskytte og guide dig, da du forsøgte at finde din vej i livet.

Følelsesmæssig omsorgssvigt

Det følelsesmæssige omsorgssvigt handler om følelsen af forladthed og ensomhed, opstået af en manglende indlevelsesevne i barnets behov.
Den manglende indlevelse og umodenhed hos forældrene kan give barnet vanskelige vilkår at kæmpe med gennem resten af livet.

Selvhad

Denne manglende indlevelsesevne vender barnet imod sig selv, jeg må være umulig at elske. Dette skaber selvhad. Barnet tror på at forældrene ved bedst og ved hvad der er godt for barnet, derfor skader dette følelsesmæssige omsorgssvigt barnet så dybt og grundlæggende.

Skam

Derfor kommer barnet til at tro det er defekt og forkert, bliver fyldt med skam. Derfor begynder det at prøve at være perfekt i sine forældres billede og udsletter derved alle de fine egenskaber og følelser, der gør barnet unikt.

Hjælpeløshed

Heraf kommer den indlærte hjælpeløshed og skamfølelsen, der skal skjule den spirende selvstændighed, der kan opleves som en trussel, for de umodne og usikre voksne.
For ikke at miste tilknytningen til forældrene er barnet nød til at nedtone sine naturlige livsudtryk som forældrene ikke tåler, fordi de opleves som en trussel mod forældrenes selvbillede.

Det utilstrækkelige jeg

En trussel fordi de ikke er i stand til at elske og beskytte barnet og fordi de ikke tåler at blive set med denne manglende evne, derfor bliver det barnet der må bære og være deres utilstrækkelige jeg.
Denne utilstrækkelighed og forkerthed gør at barnet føler sig uelskeligt og forkert og bliver handlingslammet.

Og ofte ønsker at være usynlig.

Spontanitet og livsglæde

Barnet udsletter sin spontanitet og livsglæde, ender med at klare sig selv, tænker ikke andre ind som en ressource, fællesskabet bliver ikke værdifuldt men meningsløst. Barnet lære at klare sig uden andre.

Dette er den giftige erfaring der bæres videre gennem livet.

Når den indre verden bliver den altoverskyggende virkelighed

Overbevisningen er falsk, men svær at ændre, når forældrene igen og igen ikke har været i stand til at se barnet, fordi de var alt for optagede af deres egen indre verden måske pga af misbrug måske pga af psykisk sygdom.

Med konfliktfyldte tanker og kaotiske følelser på grund af deres egen utrygge tilknytningshistorie. Igennem denne historie ser de barnet. Et forvrænget blik, barnet må leve med.

At udslette sig selv

Barnet bliver gennem dette blik en ikke-person, en person det ikke genkender og ikke kan mærke og forstå. Bliver derfor nød til at ignorere det det mærker, oplever og fornemmer. Fordi det ikke giver mening.

Barnet senere den voksne udsletter ofte sig selv ved hjælp af angst og depressive tanker og ofte med selvdestruktive handlinger til følge.

Kollapset

Dette indtil barnet som voksen kollapser og begynder i psykoterapi. Rækker ud efter hjælp.

Genkender du din opvækst i ovennævnte, vil jeg gerne hjælpe dig. Kontakt mig helt uforpligtende for at høre om jeg er den rette psykoterapeut til at hjælpe dig med at få genfundet og genskabt dit selvværd og din værdighed.

Kærlig hilsen

Hanne Christensen
Psykoterapeut & Parterapeut
www.kbhpsykoterapi.dk

Vil du vide mere?

Hvis du har lyst til at vide mere om en behandling hos mig, så er du hjertelig velkommen til at sende en mail eller ringe til mig.

Kontakt

KBH Psykoterapi v/psykoterapeut Hanne Christensen

Adresse:
Amagertorv 14
1160 København

+45 2398 5826
hanne@kbhpsykoterapi.dk

Find vej

København psykoterapi

København psykoterapi

×

Ring til mig

Skriv til mig

Kontakt os

Har du spørgsmål eller bare ønsker at komme i kontakt med mig - så kontakt mig her eller på tel: 2398 5826


Find vej