2398 5826

Online psykoterapi uanset hvor du befinder dig i verden…

Online terapi kan hos mig foregå over Skype, FaceTime eller som telefonkonsultationer.

Få mere information her

Online psykoterapi uanset hvor du befinder dig i verden…

Online terapi kan hos mig foregå over Skype, FaceTime eller som telefonkonsultationer.

Få mere information her

Bruger du ubevidst uhensigtsmæssige forsvarsmekanismer
/overlevelsesstrategier igen og igen…

I mit arbejde som psykoterapeut ser jeg hvordan forsvarsmekanismer ødelægger relationer.

Overlever du mere end lever det gode liv, kniber det med at få det liv du drømmer om?

Intet barn bliver forstået helt, derfor har alle udviklet overlevelsesstrategier i barndommen.

Dengang var de hensigtsmæssige og nødvendige, i dag er de med til at sarbotere dine relationer og din livskvalitet.

Det betyder, at de fleste voksne vil have glæde af psykoterapi for at opnå det liv de drømmer om.

Ingen forældre giver barnet nøjagtigt det det har behov for.

Ofte går vanskelige vilkår i arv fra generation til generation. Indtil du begynder at kigge på dig selv sammen med en psykoterapeut.

Sammen kan vi knække koden til dine vanskelige vilkår og du kan lægge dem til side og begynde det liv, der giver dig livskvalitet.

Overlevelsesstrategier er det ubevidste værn mod smertefulde følelser, sorg og smerte vi ikke magter at være i, fordi vi ikke blev og ikke bliver forstået og trøstet i de følelser og vilkår vi kæmper med.

Overlevelsesstrategier er opstået i barndommen som en måde barnet beskytter sig mod oplevelser, traumer, tanker og følelser, det ikke magtede at rumme alene.

Det betyder at overlevelsesstrategier er nødvendige de er det sunde barns normale måde at klare sig gennem barndomslivet på.

En beskyttelse mod ikke at føle ”at gå i stykker”.

Som voksen er det ikke nødvendigt, du bliver ved med at beskytte dig på samme måde som tidligere, nu bliver beskyttelsen problematisk for forholdene har ændret sig.

Det vil sige, du klart og tydeligt kan sige ja og nej i dag, når du mærker hvad du har lyst til og ikke bryder dig om.

Du behøver ikke udslette dig selv mere, du kan vælge det liv der giver mening for dig.

Påtage dig dit ja´s ansvar og dit nej´s konsekvens.

Nu skaber overlevelsesstrategierne flere problemer end de løser, fordi du inderst inde når livet bliver svært føler og reagerer med barnets følelser, dvs de tidligt skabte forsvarsmekanismer/overlevelsesstrategier.

Løsningen er at finde ud af hvilke historier der ligger bag dine overlevelsesstrategier, når du får dem i tale sat og mærket hvilken sorg og smerte der ligger bag, opløser de sig ganske langsomt og du vil kunne agere mere hensigtsmæssigt.

Det vil gøre dit liv og dine relationer lettere at håndtere og være i. Et højt konfliktniveau mindskes fordi du kan bevare roen og overskues situationen uden at skabe et uforståeligt drama.

Du kan nu tåle at være i dine følelser også de svære og de uforståelige.

Overlevelsesstrategier/Forsvarsmekanismer kan være

 • Sort – hvid tænkning. Du beskytter dig ved at tænke i enten eller. Det kan være svært at se og forholde sig til alle nuancerne i dine følelserne, specielt når du er presset.
 • Viser noget andet end det du føler. Smiler for at dække over sorg, vrede eller raseri. Fordi du engang kun blev set og mødt når du var glad/smilende.
 • Passiv aggressiv. Du tør ikke vise vrede eller sårbarhed. Viser måske vreden som sarkasme og ironi. Skubber andre væk -skaber afstand- på denne måde.
 • Du lægger dine egne følelser over i andre. Dvs du ser det hos andre, du ikke kan lide hos dig selv. Eksempel: Du definerer andre, siger måske: du er doven eller illoyal. Egenskaber du ikke har set i øjnene du også selv rummer. Derfor opleves du kritisk, fordømmende og ubehagelig at være sammen med.
 • Måske ser du dig selv som det mest ærlige og loyale menneske og alligevel bagtaler du andre.
 • Ønsketænkning. Du drømmer om tingene en dag bliver bedre og ser slet ikke virkeligheden og handler på den.
 • Du mærker ikke dig selv. Du kan ikke huske din barndom – en beskyttelse, der ikke er nødvendig mere. Nu er du voksen, du har engang oplevet noget vanskeligt, nu har du mulighed for at mærke følelserne der hørte til, det er din befrielse hen mod din livskvalitet.
 • Du tænker dig frem til løsninger og forklaringer (tankemylder), der handler om følelser. Du ser tingene udefra og går ikke ind i følelserne, dvs mærker dem.
 • Du udspiller dine følelser f.eks. vrede i stedet for stille og roligt at tale om, hvad du er vred over. Du råber af andre, det kan føles som en lettelse, men løser intet. Tværtimod.
 • Opfører dig barnlig for ikke at stå til ansvar og tage konsekvensen af dine handlinger. Siger ikke undskyld, lyver eller bortforklarer for ikke at skulle mærke, hvordan din opførsel har såret eller skadet.
 • Undgåelse. Hvad undgår du?

For ikke at mærke dine følelser eller angst.

 • Fornægtelse. Du nægter at se hvilken smerte du påfører andre med din adfærd, fordi det er for smertefuldt at se, hvor meget de lider.

At arbejde med sine overlevelsesstrategier i psykoterapi er nok den største forløsning i forhold til at skabe og vedligeholde nære relationer og knække den sociale arv, den traumatiske arv eller alt det vi også har med i bagage, vi intet kender til eller ikke kan huske.

Vores historie kan vi nærme os ved at mærke vores følelser, når vi får sat ord på historien.

Du er modig, når du tør du kigge indad og undre dig over hvordan du ser på andre, hvad du lægger mærke til eller måske bliver vred eller irriteret over.

Det er bl.a. på denne måde, du kan lære om dig selv, ved at se på hvad det er du hæfter dig ved og ikke kan holde ud. Det er her du vil finde dit skjulte potentiale og finde ressourcer du ikke anede du besad.

Opdage og erkende de hæmmende overbevisninger der laver ravage i dit liv.

Jeg hjælper dig meget gerne med at forløse dit skjulte potentiale. Alt det fine du også er, som du slet ikke er klar over.

Hjælper dig som psykoterapeut med at skabe klarhed over dine uhensigtsmæssige overlevelsesstrategier, så du kan vælge dem til og fra med fuld opmærksomhed.

Del på... Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Vil du vide mere?

Hvis du har lyst til at vide mere om en behandling hos mig, så er du hjertelig velkommen til at sende en mail eller ringe til mig.

Kontakt

KBH Psykoterapi v/psykoterapeut Hanne Christensen

Adresse:
Amagertorv 14
1160 København

+45 2398 5826
hanne@kbhpsykoterapi.dk

Find vej

København psykoterapi

København psykoterapi

×

Ring til mig

Skriv til mig

Kontakt os

Har du spørgsmål eller bare ønsker at komme i kontakt med mig - så kontakt mig her eller på tel: 2398 5826


Find vej